Pivovar Nová Paka a. s. 8. 1. 2015 Technická zajímavost, Tipy a rady, Tipy na výlet +4 dalších fotografií Historie vaření piva v Nové Pace sahá hluboko do minulosti. Z historických pramenů je známo, že pivovar i sladovna stávaly v centru města již dlouho předtím, než byl v roce 1871 položen základní kámen dnešního pivovaru. Již o rok později byla uvařena první várka piva a od této doby nebyla výroba nikdy přerušena. K výrobě novopackého piva se používá voda z artézského vrtu, vlastní slad, kvalitní český chmel a pivovarské kvasnice. Novopacké pivo je známo svou příjemnou hořkostí, sladovou vůní, zlatavou barvou a můžete se s ním mimo region setkat v mnoha různých koutech světa, neboť se novopacký pivovar výrazně orientuje na export (cca 60 % produkce směřuje do zahraničí). V současné době pivovar vyrábí 11 druhů piv, jejichž názvy mají vazbu k okolí Nové Paky (Kryštof, Kumburák, Podkrkonošský speciál, Valdštejn) a mezi kterými nechybí ani piva ochucená (konopné, třešňové nebo zázvorové) a nealkoholický MotoBrouk. REKLAMA V současné době podnik zaměřuje své aktivity také na oblast cestavního ruchu. Zrekonstruované historické secesní budovy, klasický způsob vaření piva ve spojení s moderními poznatky a technologiemi, představují dobrý základ nejen pro výrobu kvalitního, tradičního českého piva, ale i rozvoj turismu. Po předchozí domluvě lze zrealizovat prohlídku pivovaru včetně ochutnávky, k dispozici pro firemní večírky či kultruně – společenské akce je nově vybudovaná pivovarská restaurace přímo u varny s kapacitou 80 míst. Interneotvé stránky: http://www.novopackepivo.cz Sdílejte článek s přáteli: Našli jste nějakou chybu? Nahlašte nám ji Nahlásit chybu